Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Ústav statistiky a operačního výzkumu

Aplikovaná statistika a operační výzkum

Informace o programu

Vzděláváme ekonomy a manažery se zaměřením na kvantitativní metody, podporu rozhodování a pokročilou analýzu dat. Naučíme tě zpracovávat rozsáhlá data, vyhodnocovat vzájemné souvislosti mezi nimi a interpretovat složité výsledky statistických analýz. Během studia získáš zkušenosti ze zahraničních stáží a budeš publikovat výsledky svého výzkumu na konferencích a v odborných periodikách. Své znalosti pak uplatníš ve finančních institucích, poradenských firmách nebo v akademické sféře. 

Absolventi získají komplexní vzdělání v oblasti aplikovaných kvantitativních metod, které jim umožní profilovat se interdisciplinárně s přesahem do ekonomických, technických a bioekonomických věd.

Naleznou uplatnění na analytických a manažerských pozicích ve finančních institucích, poradenských firmách, podnikové praxi nebo v akademické sféře. Například jako samostatný vědecký pracovník, seniorní analytik, konzultant, statistik expert, datový analytik, manažer řízení rizik, programátor analytik.